top of page

Podcast Women Leaders Beyond Borders: Inspirativní příběhy žen, které neznají hranice

Nahlédněte do světa byznysu očima elitních zahraničních topmanažerek v podcastu Women Leaders Beyond Borders. Tento jedinečný projekt moderovaný Jaroslavem Kramerem přibližuje kariérní milníky žen, které žijí mimo své domovské země a v rámci své profese "neznají hranice".


V každém z pěti dílů uslyšíte rozhovor se dvěma mezinárodními manažerkami, které působí v Česku a přinášejí inspiraci svými schopnostmi, zkušenostmi a odvahou.


Podcast, který je součástí projektu #FinŽeny a podporuje jej společnost VIG Re, najdete na webu, YouTube, Spotify a Apple Podcast.


Níže naleznete přehled všech dílů této série.


 

Women Leaders Beyond Borders: Anna Rejer, Sylvia Szymula

Černé scénáře vás vysají. Soustřeďte se na příležitosti, říkají Anna Rejer a Sylwia Szymula


Jaká byla dosavadní profesní cesta zahraničních top manažerek do jejich současných pražských pozic? Jak si získat důvěru přeshraničních podřízených a co dalšího obnáší působení v pozici lídryně mimo domovinu? Nejen to bylo námětem prvního dílu nové podcastové série Women Leaders beyond Borders. Pozvání přijaly Anna Rejer, šéfka oddělení životního a zdravotního pojištění (Life & Health) v zajišťovně VIG Re a Sylwia Szymula, ředitelka retailu a členka představenstva pojišťovny Uniqa Czech Republic and Slovakia. 



Women Leaders Beyond Borders: Cristina Ferrari, Violeta Luca

Žádost o pomoc není známka slabosti, ale síly, shodují se Cristina Ferrari a Violeta Luca


Jak si získat nové kolegy v prvních dnech po nástupu na manažerskou pozici v zahraničí? Jaké charaktery jsou vítané v týmu podřízených? A nakolik smí dát manažerka najevo své slabiny? Nejen to bylo námětem dalšího dílu podcastové série Women Leaders Beyond Borders, jehož hosty byly Cristina Ferrari, Chief Underwriting Officer v zajišťovně VIG Re a Violeta Luca, výkonná ředitelka Vodafonu v České republice. 



Women Leaders Beyond Borders: Monika Balcerzak, Valentina Stranieri

Když pracujete s lidmi, rutina nehrozí, říkají Monika Balcerzak a Valentina Stranieri


Jak obtížné je stěhovat se za prací s celou rodinou? Co konkrétně vede k rozhodnutí přijmout práci v zahraničí? A jak se vypořádat se syndromem vyhoření? Monika Balcerzak, Reinsurance Accounting Manager v zajišťovně VIG Re a Valentina Stranieri, členka představenstva a šéfka oddělení People & Culture v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia byly hosty této epizody podcastu Women Leaders Beyond Borders, který představuje elitní zahraniční manažerky působící v Česku. 



Women Leaders Beyond Borders: Alexia Alexiou, Kamila Makhmudova

Sžívání s novým týmem usnadňuje zvědavost, říkají Alexia Alexiou a Kamila Makhmudova


Jaké jsou rozdíly ve vedení multinárodního týmu a týmů tvořeného lidmi jedné národnosti? Jak se odhaduje neodhadnutelné a proč jsou koně dobrou nabíječkou baterek? Hosty Jaroslava Kramera v dalším díle podcastového seriálu Women Leaders Beyond Borders byly Kamila Makhmudova, finanční ředitelka a členka představenstva Raiffeisen Bank, Czech Republic a Alexia Alexiou, ředitelka pro rizika v zajišťovně VIG Re, člena skupiny Vienna Insurance Group.



Women Leaders Beyond Borders: Claudia Viol, Catrina Gemmerich

Zkušenost s diverzitou pomáhá v adaptaci na nové prostředí, říkají Claudia Viohl a Catrina Gemmerich


Nakolik je pro úspěšnou misi zahraniční manažerky důležité integrovat se do společnosti domorodců? Jak moc si vysoké manažerky připouštějí svou zodpovědnost za „ženskou věc“? A cítí se mocné? Hosty závěrečné epizody podcastu Women Leaders Beyond Borders byly výkonná ředitelka a předsedkyně představenstva E.ON Czech Republic Claudia Viohl a šéfka německé divize zajišťovny VIG Re Catrina Gemmerich. 



Comments


bottom of page